DE HOUTHAKKERS:

de onbekendste bekende band

De Houthakkers waren van 1976 tot 1983 het huisorkest van het populaire AVRO-radioprogramma 'Ko de Boswachtershow'. Vele kinderen luisterden op zondagochtend naar de verhalen van Ko, en genoten van de originele liedjes die de Houthakkers in het programma speelden. Vaak werden de liedjes op cassette opgenomen, zodat ze vaker afgespeeld konden worden.

De kinderen van toen hebben nu zelf kinderen, en nog steeds vallen de liedjes van de Houthakkers bij jong en oud in de smaak.

Om copyright-redenen is er nooit iets van de Houthakkers op cassette of cd uitgegeven. Het is niet duidelijk hoe de rechten over de muziek geregeld zijn.  Daarom is er geen cd van de Houthakkers in de handel verkrijgbaar.

Deze site is voor de echte doorzetters en fans opgezet. We hebben 4 cd's samengesteld met Houthakkersliedjes. Alleen via deze site kunnen deze cd's besteld worden 'als vriendendienst'.

NOG ÉÉN KEER...

Behalve een terugkeer van de Houthakkers in 2004 tijdens de uitreiking van de Gouden Cinekidleeuw aan Burny Bos (Ko), hebben de Houthakkers nog één laatste keer opgetreden in 2014 in Concrete (WA) in de USA.

FAN...

Oud-wielrenner en sportjournalist Maarten Ducrot is nog steeds fan.